Inloggen
Terug naar overzicht

De genezende kracht van planten

We zijn ons steeds meer bewust van de kracht van de natuur. Sommige planten zijn namelijk meer dan alleen mooi om naar te kijken, ze kunnen ook gebruikt worden als een natuurlijk hulpmiddel tegen kwalen of schoonheidsproblemen.

Dus bespaar je klanten een ritje naar de apotheek en vertel ze over de voordelen van de genezende kracht van sommige planten.

Kruiden zijn tegenwoordig onmisbaar in de keuken, maar in de badkamer worden ze nog niet vaak gebruikt. Wist je dat planten als Rozemarijn en Tijm ook lichaamsklachten kunnen verhelpen? Met een beetje werk kun je de producten zelf maken. Maak bijvoorbeeld een body butter van Rozemarijn, wat kan helpen tegen acne, stress, pijnlijke spieren en bacteriën. Terwijl wij nog een beetje huiverig zijn, wisten de Grieken en de Romeinen al dat tijm als geneeskrachtig kruid kan worden gebruikt tegen longziekten, reuma, verlamming, maagkrampen, hoofdpijn en zenuwpijn. En een masker van tijm blijkt ook goed te zijn tegen geïrriteerde plekjes.

Terwijl sommige geneeskrachtige planten niet de aandacht krijgen die ze verdienen, staan andere bekend om hun genezende eigenschappen. Zoals de Aloë vera om een geïrriteerde huid te kalmeren, lavendel voor een goede nachtrust en eucalyptus tegen een beginnende verkoudheid. Alles wat je nodig hebt in een crisissituatie heb je misschien al in huis, dus maak er gebruik van. Ben je verbrand in de zon? Snijd dan een (oud) blad van je Aloë plant af en smeer het sap op je huid. Voel je je gestrest? Zet een bloeiende Gardenia in de slaapkamer en kom tot rust.  

 

Wat is een beter Moederdag cadeau dan een spa aan huis. Ze hebben het altijd druk, regelen van alles voor iedereen en hebben de neiging zichzelf weg te cijferen.  Dus ga creatief aan de slag met geneeskrachtige planten en verwen de speciale vrouwen in je leven met een zelfgemaakt masker, body butter en andere natuurlijke creaties.