Inloggen
Terug naar overzicht

Amigo Plant – Groeien door groen geluk

Wat begon als een onschuldige passie voor succulenten, groeide in 2005 uit tot een professioneel familiebedrijf: Amigo Plant. Inmiddels telt het bedrijf van de familie van Langen ruim 20 hectare en heeft diverse locaties in Heerhugowaard en Portugal met Echeveria, Crassula, Haworthia, Aloë en Peperomia soorten.

Het runnen van het familiebedrijf doen ze niet alleen, maar samen met een ervaren team van zo’n 120 medewerkers. Door de veelzijdigheid van het bedrijf (veredeling, logistiek, administratie, techniek, verkoop) wordt iedere medewerker in zijn kracht gezet. 

De missie van Amigo Plant gaat verder dan alleen het ontwikkelen, kweken en verhandelen van succulenten. Ze streven ernaar een stabiele en gelukkige toekomst te waarborgen voor hun ondernemers en werknemers. Het motto dat hen drijft? Groeien door 'groen geluk'.

 

Amigo Plant hecht sterk aan vernieuwing op het gebied van productontwikkeling. Ze zijn altijd op zoek naar sterkere, mooiere, duurzamere producten. Dat begint natuurlijk bij de veredeling: daar worden de nieuwe variëteiten van Amigo Plant ontwikkelt en worden de selecties gemaakt voor de toekomst. Door eigen veredeling is onder andere de populaire Medivera® ontstaan: het compacte zusje van de Aloë Vera. In 2016 begon het ambitieuze project om een superieure variant van de Aloë Vera te ontwikkelen. Na intensief onderzoek en met behulp van veredeling, zag in 2019 het eerste prototype van de Aloë Medivera® het licht. Deze plant onderscheidt zich door stabiliteit, transport efficiëntie en heeft een verbeterd aanpassingsvermogen aan verschillende lichtomstandigheden, waardoor ze geschikt is voor diverse omgevingen. Na een lange periode van vermeerdering, is deze plant nu beschikbaar!

Samenwerking

Al jarenlang werken Amigo Plant en Noviflora nauw samen. Deze relatie maakt het voor Noviflora mogelijk om nieuwe innovaties en soorten als eerste te testen. Hierdoor heeft het hoge segment klanten van Noviflora toegang tot de meest exclusieve soorten en brands. Deze samenwerking versterkt niet alleen de positie van beide bedrijven in de markt, maar zorgt er ook voor dat klanten kunnen genieten van unieke en hoogwaardige planten die voortkomen uit een gedeelde passie voor innovatie en kwaliteit.