Logga in
Tillbaka till översikt

Styling med lilja

Liljor kan användas på många sätt, från en enkel naturbukett och styling av en futuristisk fotografering till en meningsfull infyttningspresent. Det är begravningsblomman av toppkvalitet, men vi pratar hellre om den glada sidan av denna fascinerande, färgglada blomma.

01 foto + tekst


Alla sorter och storlekar

Konstnären Georgia O'Keeffe inspirerades mycket av liljan. Och det förstår vi verkligen. Den lummiga, speciella formen av liljan har i århundraden varit en källa för inspiration och fascination. Liljor finns i lugnande vit, poppande gul, som en trumpet eller skål, med ränder och prickar. En del har en överväldigande doft medan andra är helt luktfria. Blomman är också fylld av symbolik. Den står för kvinnlighet, fruktbarhet, renhet och överdrivenhet.

Lek med liljor
Liljor hittar vi både på land och i vatten, vilket gör att du verkligen kan ta ut svängarna med denna blomma. Har du några liljor över från ett event eller bukettbindning tar de ut sin fulla rätt som flytande blomma i en genomskinlig kub eller boll. Eftersom liljan själv redan har ett futuristiskt utseende, kan stylingen också vara av detta slag. Det kan inte bli för galet. Kombinera blomman med vaser av iriserande glas, glänsande metall eller placera dem i provrörsglas.


Vill du njuta ännu längre av liljorna eller vill du skapa riktiga konstverk av dem? Låt då blomman torka. Använd en torkpress eller en gammal, tung bok. Du kan sedan rama in bladen eller använda dem som styling i andra sammanhang.