Logga in
Tillbaka till översikt

Smit Kwekerijen - Modern krukväxtodling i norra Nederländerna

Smit Kwekerijen är en modern odlare av gröna krukväxter. Företaget har odlat en stor mängd växter i över 30 år. Dessa sorter har noggrant samlats in och valts ut på olika platser över hela världen. Med mer än 160.000 m2 och 200 medarbetare är Smit Kwekerijen en av de ledande odlarna i Europa.

Kollektionen
Den unika och utmärkande kollektionen med gröna krukväxter säljs under märket Eden Collection, som känns igen genom den bruna etiketten. Eden Collection kompletteras av en Gold och Special-linje, Seasonals, Message in a bottle och Summer Collection. Utöver Eden Collection säljs dessa gröna krukväxter även utan märke eller med private label.

Kollektionen utvecklas kontinuerligt med nya växter som hittas under planthunting och/eller har förädlats. Sortimentet med trendiga, gröna växter fylls regelbundet på, utvärderas och anpassas vid behov. Företaget lägger inte bara hur som helst till nya växter i samlingen utan det sker endast om växten har en utmärkande färg eller form, eller är en bättre variant av en befintlig växt.

Hållbarhet
Smit Kwekerijen producerar hållbara krukväxter. Företaget innehar certifikaten MPS-A, MPS-GAP och MPS-SQ. Därutöver används en fotavtrycksberäkning som grund för kontinuerlig förbättring inom området för hållbarhet.

Young Plants
Även försäljningen av ungplantor ökar gradvis. Produktionen (globalt) och försäljningen (globalt) av ungplantor kommer att utgöra en viktig pelare i företagets kärnverksamhet.