Logga in
Tillbaka till översikt

Styling med snittgrönt

Vissa blad är verkliga konstverk. Till exempel Monstera, Calathea, glada Aspargus-blad eller tropiska palmblad. I en bukett får grönska blommorna att lysa ännu mer. Styling med snittgrönt är alltid en bra idé, till exempel i kombination med andra blad, som styling eller dekoration under ett event eller på en helt vanlig torsdag.

Grönt för blomman
Som utfyllnad, för strukturen, färgerna eller texturen: du hittar nästan alltid snittgrönt i en bukett, och av många olika skäl. För att få buketten att se naturlig och fyllig ut eller lägga till ett tema. Eukalyptus fungerar bra i en vinterbukett, några tropiska blad ger känsla till ett sommarbröllop. Tänk framför allt på bladen som kanske inte är dina självklara val till en bukett, till exempel Calathea, Strelitzia eller Philodendron. I kombination med ett antal speciella blommor tar dessa blad ut sin fulla rätt.


Snittgrönt styling

Vi ser allt oftare ett enstaka Monstera-blad i vasen. Ett subtilt och effektivt sätt (läs: tar lite plats) för att addera grönt till en interiör. Men det går också bra med lite mindre subtilt. I stället för ett konstverk eller tapet kan du fästa några blad i en form eller ett mönster på väggen. Eller strö bladen över ett bord som dekoration eller använd dem som underlägg under en middag. Du kan göra det så galet och grönt som du vill.